DOMAIN INFORMÁCIÓK

A domain regisztráció lépései

  • 1. A keresőmezőbe írd be a választott domain nevet, és ellenőrizd, hogy nem-e foglalt.
  • 2. Amennyiben a választott név szabad, akkor töltsd ki a megjelenő regisztrációs ürlapot.
  • 3. A regisztrációs lap beérkezése után díjbekérőt küldünk ki a megadott címre.
  • 4. A regisztrációs díj beérkezése után elkezdődik a regisztráció folyamata, amely általában néhány órán belül megtörténik.

Amennyiben kérdés merülne fel az ürlap kitöltésével kapcsolatban, vagy további információs szeretnél, kérünk keresd ügyfélszolgálatunkat.

Tudnivalók a domain névről

Az interneten való megjelenéshez szükséges egy név választása, amire hivatkozva elérhetik a látogatók a weboldalt. A domain név kiválasztásánál érdemes körültekintően eljárnunk, a későbbi ellemetlenségek elkerülése miatt. A domain név (pl: valami.hu) egy egyedi azonosító amely a választott névből (valami) és felső szintű (pl: .hu) vagy második szintű (pl: .co.hu) közdomainből áll. A választott domain név alfanumerikus karakterekből (a-z, 0-9) valamint kötőjelből állhat, és 2-40 karakter hosszúságú lehet. Az első és utolsó betűje csak alfanumerikus karakter lehet és nem tartalmazhat egymás után két kötőjelet. Lehetőség van ékezetes domain nevek regisztrálására is de csak .hu közdomain alá.

Részletes domainregisztrációs szabályzat az Internet Szolgáltatók Tanácsa honlapján található.

A domain név kiválasztása

A domain nevet érdemes úgy megválasztani, hogy utaljon az adott weboldal tartalmára. További előny ha az oldal neve könnyen megjegyezhető, ami a látogatók számára nagyon fontos. A név lehetőleg ne legyen hosszabb 10-15 karakternél, mert az emberek többsége nem szeret sokat gépelni, valamint érdemes elkerülni az ékezetes domain neveket gondolva a nem magyar nyelvű látogatókra.VISSZA