Ügyfélszolgálat   /   adatkezelés

Ügyfélszolgálati adatkezelés

Több szolgáltatói szektorban is törvény írja elő, hogy az ügyfélszolgálati telefonbeszélgetéseket rögzíteni kell. Egyes jogszabályok részletezik a megőrzés feltételeit, de mögöttes szabályként mindig az adatvédelmi törvény rendelkezései alkalmazandók, melyet lentebb részletezek.


Közszolgáltatók:


A fogyasztóvédelmi törvény 17/B. § (3) bekezdése – 2012. július 29-től – előírja, hogy a telefonos ügyfélszolgálatra beérkező hívásokat, ezen felül az ügyfélszolgálat és a fogyasztó közötti kimenő telefonos kommunikációt is rögzíteni kell, egyedi azonosítószámmal kell ellátni, és öt évig meg kell őrizni. A fogyasztóvédelmi törvény előírja, hogy a beszélgetés kezdetekor a következő tájékoztatást kell megadni: az ügyintézésről hangfelvétel készül, a felvételt 5 évig megőrzik, a hangfelvételt díjmentesen az ügyfél rendelkezésére bocsátja a szolgáltató, az ügyintézés egyedi azonosító kódja.


Hírközlési szolgáltatók:


Az elektronikus hírközlési törvény 141. §-a kizárólag a hibabejelentések rögzítését írja elő, valamint azt, hogy a felvételeket egy évig kell megőrizni.


Ügyfélszolgálatunkon a telefonon folytatott beszélgeteket a jogszabályi elôírásoknak megfelelôen rögzítjük és bizalmasan kezeljük.
A rögzített telefonbeszélgetések hanganyagának kiadásának feltételei :


  • személyes megkeresés

  • a beszélgetésben részt vett telefonszám és a beszélgetés pontos dátumának megadása (dátum, óra, perc)

  • a rögzített telefonbeszélgetés kikéréséhez való jogosultság igazolása


Amennyiben ügyfelünk nem járul hozzá a beszélgtés rögzítéséhez, úgy kérjük keresse fel személyesen ügyfélszolgálatunkat az ügyintézéshez. Amennyiben további információkra lenne szüksége, lépjen kapcsolatba velünk elérhetőségeinken.